29.06.2011 г.

Google конкурира Facebook

Google създаде конкурент на Facebook в лицето на сайта за социални контакти Google+.
Вицепрезидентът на компанията по инженерните въпроси Вик Гъндотра заяви, че Google+ ще позволи на потребителите да разделят онлайн-приятелите си и семейството в различни "кръгове", или мрежи, като споделят информация само с членовете на определен кръг.
"Искаме да направим Google по-добър, като включим вас, вашите връзки и вашите интереси", заяви Гъндотра.
Една от критиките към Facebook е, че ъпдейтите в статуса на потребителя се споделят с всички приятели, освен ако не е създал различни Facebook групи.
"В живота ние споделяме едно с приятелите, друго с родителите", аргументират се от Google.
В момента Google+, който се намира на plus.google.com, се тества от малък брой хора и е достъпен само с покани. От фирмата обещават, че няма да мине много време, преди Google+ да е готов за всички.
В същото време стана ясно, че Google подготвя навлизане в развлекателния бизнес с интернет игри. Слухове за подобни намерения на компанията се разпространяват отдавна, но една скорошна обява вдигна завесата пред плановете на Google.
Лидерът в интернет търси мениджър на проект за игри, предаде Technews. Работното място се отваря в Маунтин Вю, Калифорния, става ясно от съобщение в интернет сайта на компанията.
Кандидатите за позицията трябва да имат не само подходящо образование, опит в областта, умение да приемат стратегически решения, но и... любов към игрите.
Избраният мениджър ще поддържа платформа, наречена Games at Google. Уточнява се, че интересът на компанията е в сферата на социалните игри - в тази категория попадат разработките на Zynga, вкл. CityVille и FarmVille.

Няма коментари:

Публикуване на коментар