10.06.2011 г.

„Ера” продължава по стъпките на Агата Кристи с две нови заглавия

 Конкурсът на „Ера” за криминален роман и разказ приключи, но издателството продължава да върви по стъпките на Агата Кристи, като продължава да преиздава култовата писателка. Дали това е търговски обосновано, или не, но „Ера” продължава почти всеки месец да изкарва поне по едно заглавие от приключенията на Поаро или госпожица Марпъл. От 13-ти в книжарниците ще се появят две заглавия на Агата Кристи.
Първото – „Подвизите на Еркюл” е сборник с разкази, в който са събрани част от най-заплетените случаи на емблематичния детектив. Тъй като името Еркюл означава Херкулес, приятел на Поаро го предизвиква да извърши своите 12 подвига, съответстващи на подвизите на античния герой. А детективът отново ни впечатлява с изключителния си ум, на който не може да се опре нито една загадка.
Втората книга е за госпожица Марпъл – „Смърт в Лимсток”.
Жителите на тихото английско градче Лимсток са потресени от ужасяващото самоубийство на мис Симингтън. Но това е само началото. Оказва се, че тя е била изнудвана, а скоро и други хора получават заплашителни писма. Когато откриват и втори труп, Скотланд ярд изпраща детектив, който да разследва случая. Но резултати няма... докато съпругата на местния свещеник не призовава на помощ госпожица Марпъл.

Няма коментари:

Публикуване на коментар