3.06.2011 г.

Нови листовки за кандида-шофьорите

Нови-по-трудни листовки ще проверяват знанията на кандидат-шофьорите наесен. Всеки тест ще има 45 въпроса, а не 30 както досега. Възможните отговори пък вече ще са не три, а 4. Верни ще могат да бъдат два или повече от тях. Това стана ясно вчера след среща на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски с 5 браншови организации на преподавателите по авто-мото.
Новите листовки ще са с индивидуален баркод, съобщи Йонко Иванов, председател на Българския съюз на авто-мото преподавателите. Целта е да се спрат измамите при решаването на теста и купуването на изпита.
Наесен тръгва и провеждането на вътрешния изпит по теория на компютър, което е първа крачка към преминаване към електронните листовки.
Междувременно стана ясно, че НАП, МТИТС и браншови организации започват съвместни проверки на школите. Това се налата, тъй като фирми крият приходи.
В данните, подадени в транспортното ведомство, броят на курсистите, преминали обучение, бил значително по-голям отколкото в списъците в НАП, обяснил Московски при срещата. Фирмите, които учат шофьори нелегално и работят в сивия сектор, ще бъдат изгонени от бранша.

Няма коментари:

Публикуване на коментар