10.06.2011 г.

Два мотора подаряват на мотосъбора на “Черните рози” край Казанлък

Два мотора очакват своите нови собственици на събора на мото-клуб “Черните рози” в Казанлък. По традиция, именно моторът е голямата награда в томболата. Тази година обаче, късметлиите да си тръгнат яхнали двуколесно возило ще са не един, а двама. Щедрият жест на организаторите е прощъпулник не само спрямо казанлъшката традиция, но и за съборите в България въобще. Така, местната общност на любителите на мотори, отново задава стандартите в областта на мото-сбирките и оправдава името си на клуб-новатор.
Препоръката на организаторите разбира се е да станете част от мото-събора в Казанлък още в неговия първи ден – 10 юни. Това няма да ви осигури сигурна награда от томболата, защото тя ще бъде изтеглена в съботната вечер, от безпристрастен компютър. Но с награда или без, емоциите които ви очакват в трите дни и двете нощи на казанлъшкия мото-събор, гарантирано ще останат незабравими. Събитието и тази година ще се проведе до  мотел “Крънско ханче” край Казанлък, в дните от 10 до 12 юни.
За 14-та поредна година, домакините от Казанлък ще посрещнат своите приятели от страната и чужбина на един от най-големите и атрактивни събори за любителите на моторите и рок музиката. И именно, защото двете страсти някак естествено вървят ръка за ръка, и тази година, мото-сборът ще е и малък празник за феновете на рока. Традиция е вече, по време на казанлъшкия мото-събор в средата на юни, жителите и гостите на града да могат да чуят едни от най-обичаните български рок банди. “Elinor”, “Епизод” и “Alley-Sin” ще забият в първата вечер /петък/. В събота, на сцената ще се качат музикантите от “Amber”, “Sheky and The Bloodrain” и  “Krossfire”. За момчетата от “Krossfire”, участието в казанлъшкия мото-събор ще е и част от турнето по представянето на първият им албум "Learning To Fly".
И тази година, организаторите от клуб “Черните рози” са предвидили атрактивен начин за разтоварване от натрупаната агресия и стрес в ежедневието. В рамките на мото-събора, ще се състои почти ритуалното трошене на стари автомобили. По думите на председателя на клуба Емил Лазаров, това е символичен протест на мотообществото, срещу безхаберието на водачите на автомобили спрямо мотористите на пътя.
Още игри и много изненади ще вдигнат градуса на емоциите и тази година. Най-запалените мото-маниаци ще могат да се насладят на атрактивно каране, което ще се проведе на паркинга пред входа на ханчето.
Сред основните атракции за жителите на града и гостите му, остава и обиколката на Казанлък, която правят мотористите в съботния ден. За първи път тази година обаче, веднага след нея, организаторите от клуб “Черните рози”, съвместно с клуб "Ендуро Севтополис" са предвидили нова атракция - ендуро състезание за мотори над 530 кубика -
"Ендуро Тежкара". Трасето за него ще е част от ендурокрос трасето за РШЕ и се намира северно от Художествената гимназия в Казанлък, съобщават още организаторите. За първите трима победители в зрелищната надпревара са осигурени парични награди от генералния спонсор на “Ендуро Севтополис” – “Би Би Си Кейбъл”. В дните 10, 11 и 12 юни Казанлък ще е домакин и на 1-ви кръг от Републиканския Ендуро Шампионат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар