7.06.2011 г.

Нова книга на Акунин излезе на български

Името на Борис Акунин се нареди до това на Паулу Коелю и Джоан Роулинг. Един от авторите, чиито книги не могат да се оплачат от читатели.
В класацията за най-продаваните книги през последното десетилетие попадат три от романите на Акунин – излезлите и на български език - „Диамантената колесница”, „Любовник на смъртта” и „Любовница на смъртта”.
Този път книгата от писателя е „Куест”.
Използвайки за рамка схемата на компютърните игри, той съумява да съчетае две повествования и две сюжетни линии, които се засичат в напрегнатия сценарий. Сюжетът в „Куест” се върти около Галтън Норд, млад и многообещаващ американски учен, потегля на тежка мисия към Съветска Русия по времето на Сталин.
Възложено му е да открие тайната на експериментите, провеждани с човешки мозъци в секретни лаборатории, контролирани от тайната полиция. Съпровождан от княжна Зоя Клински, бежанка от червения режим, и немския биохимик Айзенкопф, Норд прави потресаващи разкрития, които водят далеч назад във времето, към войната с Наполеон и знаменитата Бородинска битка, в която участва и Самсон Фондорин, професор в Московския университет и гениален откривател....
Потомък и прародител на знаменития детектив Ераст Фандорин са въвлечени в жестока битка, от чийто изход зависи бъдещето на човечеството.
Книгата е с две корици, защото става дума за два романа в едно.
Принципът е подобен на романите - игри - четеш, стигаш донякъде, трябва да дадеш отговор и съобразно него отиваш в другия роман на конкретна страница.
През декември тази година на българския пазар ще излезе още едно заглавие от Акунин - „Целият свят е театър”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар