27.06.2011 г.

Женски истории разплитат в новата книга на Сара Алън – „Тайна с цвят на праскова”

Сара Адисън Алън очарова с пленителна история за приятелство, любов и неочакваните възможности, които ни предлага съдбата. „Тайна с цвят на праскова” е омагьосващ роман, съчетаващ типичния южняшки чар с ароматен полъх на кафе и праскови.
Уолс ъв Уотър е обикновено градче, в което животът би трябвало да тече монотонно и скучно. Но под прасковата в имението Блу Ридж Мадам спи магическа тайна. Събудена, тя преобръща сивото ежедневие и го обвива в мъгла с аромат на праскови...
Когато семейството на Пакстън Осгуд се заема да реставрира къщата, в града се започват да се случват странни и необясними неща. А две напълно различни жени ще се изправят срещу отдавна забравеното минало и пагубните му тайни, които имат силата да разбиват съдби, но и да създават приятелства за цял живот!
Уила Джаксън е известна с лудориите, които е вършела в гимназията. След завръщането си в града тя е издигнала стена от безразличие около себе си. Ала появата на Колин Осгуд заплашва да събуди стихията в нея. Той пристига в градчето, за да съживи градините на Блу Ридж Мадам, но няма търпение да се завърне към живота си в Ню Йорк.  Случайната им среща заплашва да провали плановете и на двамата.
Приятелките на Пакстън Осгуд отдавна са създали семейства, а тя все още живее с родителите си и е нещастно влюбена в най-добрия си приятел. В очите на другите тя е инициативна, спокойна и държи всичко под контрол. Освен чувствата си, които я поставят в изключително деликатна ситуация.
Себастиан се завръща в Уолс ъв Уотър, подготвен да се изправи срещу миналото, въоръжен с горчивина и надменност, но открива, че няма с кого да води битка. А Пакстън е последното нещо, което очаква да му се случи.
Обединени от неведомите нишки на минали събития, те откриват, че съдбата не винаги ти показва пътеката, по която ще поемеш. Но ако извадиш късмет, се случва да срещнеш човек с компас...
Подобно на предишните романи на Сара Адисън Алън, в  „Тайна с цвят на праскова” ще открием две много различни героини, които търсят своето място в южен град на ексцентрични чудатости.
Сара умее да подправя своите свежи истории с умерени дози магия, копнеж, драма и южняшко очарование. Така майсторски изградената обстановка, пълнокръвните герои, оригиналните метафори и стегнатият стил на писане приобщават неусетно читателя към един същевременно реален и магичен свят. Всяка от книгите й съдържа приказен елемент – пророческото ябълково дърво в „Градина на желанията”, самопоявяващите се книги във „Вкусът на мечтите” и сладкишите със сила да върнат любим човек в „Момичето, което преследваше луната”.
Аромат на праскови, който се носи из въздуха. Кафе, което разкрива тайнствените дълбини на човешкия характер. Приятелство, което не се нуждае от думи. Само Сара Адисън Алън може да съчетае всичко това в прекрасна лятна история.

За авторката:
Сара Адисън Алън е родена и живее в Северна Каролина, където се развива и действието в романите й. Тя е авторка на „Градина на желанията”, „Вкусът на мечтите” и „Момичето, което преследваше луната” – романи, приети от читателите и критиците с бурно одобрение, намерили своето място в класациите на престижни издания и търговски вериги.
Като писател Сара Адисън Алън поднася яркото очарование на Юга, съчетавайки по малко приказни вълшебства, премерена доза романтика и характерното южняшко светоусещане. „Градина на желанията” е първият й сериозен творчески опит. От тогава Сара се отдава изцяло на своя стил, който самата тя нарича „магически реализъм по южняшка рецепта”. Очевидно рецептата се е усладила на читателите, които са готови да „погълнат” и следващите ястия, забъркани от Сара.




Няма коментари:

Публикуване на коментар