28.06.2011 г.

Джон Лоутън отново домакин на Джулая край Камен бряг


За поредна година Каварна и по-специално село Камен бряг ще посрещнат стотици хора от цялата страна за Джулая. От Общината на северния черноморски град ни обясниха, че програмата за празника отдавна е готова. Фестът ще започне в 4:30 часа сутринта на 1 юли на специална сцена, издигната край местността Огънчето, където ще забият здраво бандите Б.Т.Р., "Команда 5", варненската група РЕВ, която подгряваше концерта на Rhino Bucket в Каварна на 6 май.
Точно в 5:32 часа, с появата на огнения диск на слънцето над морето, ще прозвучат и първите тонове от култовата песен "Джулай Морнинг" - разбира се, в изпълнение на легендарния вокалист на "Юрая Хийп" Джон Лоутън.
За сигурността на стотиците хора, които се очакват да посетят Камен бряг в дните около първи юли, от Общината са осигурили допълнителна охрана.
Освен служители на РУ на МВР-Каварна, цяла нощ, наред с празнуващите, ще будуват и 40 души частна охрана. Отново светещи балони ще очертават стръмнините край местността по време на фестивала, сигнализиращи за опасните места и скали. За да се избегнат неприятни инциденти, допълнително ще бъдат поставени надуваеми маркери и ще бъде опъната 1.5-километрова лента.
По традиция на празника на младежкия дух ще присъства и кмета на Каварна Цонко Цонев. Трудно е да се пресметне точно колко души се събират на скалите на Камен бряг за Джулая, но със сигурност може да се каже, че броят им нараства с всяка изминала година. И то до голяма степен благодарение на рок фестивала, който вече ежегодно се провежда в северноморския град. Тази година фестът ще събере за шеста поредна година от 15 до 17  юли почитателите на твърдия рок звук.
Една от безспорните атракции на Каварна са дванадесетте портрета на най-великите за всички времена рок легенди, които красят кооперациите в града. Сред тях са имената на Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Дейвид Ковърдейл, Джоуи Демайо, Джон Лоутън, Леми, Иън Гилън, Били Айдъл. Българското присъствие е отчетено с ликовете на Наско от Б.Т.Р. и Кембъла, който загина при катастрофа преди няколко години.
Всички портрети са дело на варненския художник Ясен Ненков, който увековечи последно финландската певица Таря Турунен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар