21.06.2011 г.

„Дързост и красота” взе четири отличия „Еми”

"Дързост и красота" спечели четири отличия "Еми" (Emmys.tv) за дневни предавания по телевизия Си Би Ес, съобщи "Холивуд рипортър".
Това стана на ясно на 38-мата церемония по награждаване, която се проведе в Лас Вегас.
Сериалът със заснети над 6000 епизода и се излъчва от 1987 г. насам. Той спечели за трета поредна година в категорията за най-добър драматичен сериал. Милиони почитатели на сериала не доживяха да видят края, други пък изгубиха търпение и не го догледаха, но хита си е хит.
Продукцията триумфира и в категориите за режисура, най-добра поддържаща актриса (Хедър Том) и най-добър млад актьор (Скот Клифтън).
С най-много номинации беше сериалът "Централна болница" - 21, но той успя само в разделите за най-добра главна женска роля (Лаура Райт) и най-добра мъжка поддържаща роля (Джонатан Джаксън).
Майкъл Парк от "Докато свят светува" пък взе приза за главна мъжка роля.
"Млади и непокорни" взе награда за най-добър сценарий в конкуренция с "Дните на нашия живот", "Докато свят светува" и "Дързост и красота".
Статуетките за токшоу отидоха при "Д-р Оз" (за най-информативно токшоу), Реджис Филбин, Кели Рипа (от "На живо с Реджис и Кели") и Мехмет Оз ("Д-р Оз") - най-добри водещи.
Приза за най-добро сутрешно предаване взе "Дъ тудей шоу" (The Today Show) - а за най-добро развлекателно – Шоуто на Елън Дидженъръс.
Опра Уинфри, която неотдавна обяви края на кариерата си като водещ, получи награда за цялостен принос.
Наградите "Еми" се присъждат в различни категории телевизионни продукции от 1949 г. насам.
След като станаха известни победителите сред дневните предавания, сега предстои отличаването на най-добрите телевизионни продукции в праймтайма.
Събитието ще се проведе на 18 септември в Холивуд, а номинациите ще бъдат обявени на 14 юли.


Няма коментари:

Публикуване на коментар