17.06.2011 г.

Вотът за недоверие – „Много шум за нищо”

С гласовете на 124 депутати парламентът отхвърли искането за вот на недоверие към кабинета заради "провала на антикризисната му политика".
"За" недоверие гласуваха 70 депутати - от БСП и ДПС. Депутатите от Синята коалиция и "Атака" не участваха в дебатите и в гласуването.
Това беше второто внесено в парламента искане за гласуване на недоверие на кабинета на Бойко Борисов. Първото беше през октомври 2010 г. - за здравната политика.
Вотът на недоверие, оправда очакванията, защото едва ли имаше някой здравомислещ българин, който да не е наясно с това. Герберите използваха парламентарната трибуна да се похвалят с постигнатата стабилност, премиерът Борисов пак не си направи труда да дойде в залата, но на него му е простено – нали според интервюто му преди рожденния му ден сподели, че той е най-работещия човек в републиката. Дянков пък покани депутатите на откриването на Музея на модерното изкуство, според пропагандната му реч – токаво нещо не е ставало в България. Социалистите естествено, заедно с ДПС повториха апокалиптичните си виждания за бъдещето на страната, а „синята коалиция” и „Атака” решиха да не участват този път в цирка, наречен Народно събрание.
Всичко си идва на мястото, но вотът през октомври ще покаже кой е бил крив и кой прав? Въпреки, че – нищо чудно, наесен всички да се обявят за победители, въпреки че се очаква броя на негласуващите, следователно хората които нямат доверие на нито една партия да затвърдят позицията си на мнозинство.
Музеи, магистрали и спортни зали трудно вдигат райтинг. Това явно не се осъзнава от управляващите. Опозицията пък не чете старите си авторитети и забравя старото правило – гласовете преди избор се броят предварително и най-важното е кой ги брои. В този смисъл вотът за недоверие бе поредното действие от шоуто – Много шум за нищо”!  

Няма коментари:

Публикуване на коментар