6.06.2011 г.

Вдигат минималната заплата

За увеличението на минималната работна заплата /МРЗ/ от 230 на 270 лева ще осигурим над 20 милиона лева, съобщи днес в Аксаково премиерът Бойко Борисов. По думите му Министерският съвет ще започне процедурата за увеличаване на МРЗ в сряда.
Борисов посочи, че повишаването на минималната заплата е възможно, тъй като икономиката е с по-добри приходи. Премиерът каза, че до 10 дни ще стане ясно как ще бъдат увеличени пенсиите. Той допълни, че повишението им няма да бъде еднократен акт, за да няма обвинения в предизборен популизъм.
Премиерът съобщи още, че утре ще поиска уволнението на директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури във Варна. Причината за това е недоволството на рибари, които са потърсили помощ от министър-председателя за разрешаването на проблемите им.
Бойко Борисов откри днес реконструиран участък от пътя Варна-Добрич, част от националната инфраструктура. Дължината на трасето е 7.7 километра, а стойността на проекта е около 7 милиона лева, като средствата са осигурени от Световната банка и от държавния бюджет. Изпълнител на ремонта е "Хидрострой" АД. Пред гостите премиерът коментира, че при изграждането на нови пътища в страната вече ще се акцентира върху видеонаблюдението, за да отпадне субективният човешки фактор на пътните полицаи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар