27.06.2011 г.

Бойчо Биволарски стана третия официален кандидат-кмет на Стара Загора

Балотаж определи кандидатът на БСП за кметския пост. С 86 гласа доц. Бойчо Биволарски беше предпочетен пред Дамян Георгиев, който е независим кандидат подкрепен от куп по-малки партии в център-дясното.
С таен вот социалистите избраха общинския лидер на БСП по време на 45-тата партийна конференция.
За независимия кандидат Дамян Георгиев бяха пуснати 65 бюлетини на конференцията на социалистите през уикенда.
Бившият заместник-кмет Илия Златев е водач на листата за общински съветници на социалистите за местния вот наесен. Мераци за кметския стол има и лидера на „Атака” Михаил Михайлов. ГЕРБ наприви своите номинации за Стара Загора, но още няма утвърден кандидат. От централното ръководство готвели поголовна чистка в редиците, твърдят непознати. Така вътрешнопартийния рейтинг на депутата Живко Тодоров непрекъснато се покачвал, за сметка на сегашния областен управител Йордан Николов. Той бе атакуван от Яне Янев и Алексей Петров за корупция и това се отразявало негативно на неговата кандидатура. В немилост били и братя Недялкови и други гербери, които изнесоха предните кампании в областта. На преден план излизал „комсомолът” на ГЕРБ и други нови попълнения на управляващите, твърдят гербери-десиденти. Кампанията ще е трудна, тъй като партията де факто свали доверие от сегашния си кмет проф. Светлин Танчев, чието управление беше разтрсвано от множество скандали.
В Казанлък, след близо 8 часово заседание делегатите на общинската конференция на БСП избраха за свой официален кандидат за кмет за местните избори- Васил Самарски.
Настоящият председател на Общинския съвет в Казанлък е получил след таен вот и балотаж срещу настоящия кмет на града Стефан Дамянов 93 гласа. Гласувалите на балотажа за Дамянов са 67, съобщи предедателят на БСП в Казанлък Иван Гороломов.
Третият кандидат за кмет на БСП - Александър Минчев е останал трети в гласуването и не е участал на балотажа.
След тайно гласуване е подредена и листата с кандидати за общински съветници от БСП. Тя се води от лидера на партията Иван Гороломов и съдържа общо 36 имена.
Конференцията на БСП-Казанлък бе закрита изцяло за журналисти.
С избирането на Самарски за кандидат за кмет на Казанлък, трима стават официалните претенденти за поста на изборите на 23-ти октомври. Бизнесменът Георги Каличков от РЗС и инж. Драгомил Иванов от партия "Атака".
В Раднево социалистите издигнаха кандидатурата на местния си лидер Иван Кънев, а в Гълъбово обявиха, че ще подкрепят клиентът на прокуратурата и отстранен временно от длъжността кмет Николай Тонев.



Няма коментари:

Публикуване на коментар