7.06.2011 г.

Пазят в тайна маршрута на тазгодишния гей-парад в столицата

За поредна година в столицата ще има гей парад. Винаги около подобни организации се появавят и заплахи за сигурността на участниците.
На 18 юни в София ще се проведе гей парад. Пътят на шествието ще се пази в тайна до последно, за да не могат организациите, които са против, да се съберат и да създават инциденти. Това заяви пред бТВ Яна Бюрер-Тавание от фондация "София прайд". Така процедирахме и миналите години, допълни тя.
Всяка година участниците в шествието се удвояват, похвали се още Яна Бюрер-Тавание. Основната ни цел е да покажем на обществото, че хората с различна сексуална ориентация, не са чудовища. Освен това искаме да покажем на хомосексуалистите, че не е страшно да се разкрият.
Хетеросексуалните, когато са на улицата, не се притесняват да се хванат за ръце, да се целунат, заяви още Яна Бюрер-Тавание .
Организаторите заявиха още, че чрез шествието искат да обърнат вниманието на обществото към правата на хомосексуалистите. По думите им хората с различна сексуална ориентация не са защитени от закона.
Организаторите разкриха, че всяка година при организирането на шествието най-много се грижат за сигурността. Те припомниха, че последните години не е имали физическа разправа с хората от шествието, но винаги има групи, които ги обиждат.
По традиция, всяка година полицията е по-многобройна от хомосексуалистите, участници в парада. По принцип повечето българи нямат нищо против „обратните” стига да са по-далеч от тях. В този смисъл има голяма доза нахалство в шествието на хомосексуалните и по-скоро е необходим за издигането на тяхното самочувствие. Щото са чувствителни хора... Затова и организират парадите си, почти като първомайска демонстрация от нелигални левичари преди 1944 година.



Няма коментари:

Публикуване на коментар