13.06.2011 г.

Джулиан Асандж стана и „литературен” герой

Най-голямото изтичане на информация в човешката история е събано в новата книга “WikiLeaks: Войната на Джулиан Асандж срещу секретността“, която вече може да се намери на книжния пазар у нас.
Авторите Дейвид Лий и Люк Хардинг са журналисти от британския вестник Гардиън и са в центъра на драмата свързана с публикуването на 250 000 тайни дипломатически съобщения и досиета с поверителна информация от войните в Афганистан и Ирак.
В един момент платиненорусият хакер дори се укрива от агентите на ЦРУ в дома на Дейвид Лий в Лондон. Заедно с екипа разследващи журналисти на вестника в настоящата книга Лий и Хардинг предлагат поглед отвътре към разтърсващата история на Джулиан Асандж и изтичането на информацията.
Зад тази организация стои Джулиан Асандж, една от най-странните личности, сдобили се със световна слава. Книгата се опитва да разбере какъв е този човек и каква е неговата интернет мисия.
Може ли да се нарече терорист в киберпространството или е борец за свобода на информацията. Докато светът обсъжда тези въпроси, американски политици призовават за неговото убийство.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар