13.06.2011 г.

Ветераните от ФСБ ще открият есенния салон в Пловдив

ФСБ ще открият Есенния салон на изкуствата в Пловдив с нова концертна програма FSB Symphony.
През есента на 2011 Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев ще я представят на сцената на Античния театър в града на тепетата.
Проетът е новата крачка в развитието на прогресив рок бандата, след пълните концертни зали на националното им турне миналата година и успеха на новия им едноименен албум, който отбеляза над 6 милиона посещения в уеб сайта на групата, над 2 милиона изтегляния на целия албум и на отделни песни от него.
Програмата FSB Symphony включва специално създадени оркестрации и аранжименти на най-известните им песни. С нея музикантите ще прибавят още един щрих към утвърденото си име на новатори, но и класици в българката рок музика.
Разбира се, с тях на сцената ще бъде Симфоничният оркестър на Държавната опера в Пловдив, под диригентството на Григор Паликаров.
Проектът се опира на традициите в българското музикално изкуство, но и търси нови пътища за популяризирането на българската музика чрез взаимодействието между класическите изразни средства и популярния жанр.
ФСБ са първите български музиканти, които ще открият престижния форум на 1 септември 2011, организиран от община Пловдив, който продължава до края на октомври и включва около 20 фестивални форми – театър, музика, изобразително изкуство, фотография, съвременно изкуство и т.н.
В него досега са взели участие изпълнители като Жан-Люк Понти, Били Кобъм, Аирто  Морейра, Лари Кориел, Ранди Брекър, Трилок Гурту, Кийт Емерсън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар