6.06.2011 г.

Яне пак хвърли компроматна „бомба”

Визитата на Яне Янев в Стара Загора на 5 юни бе предшествана от пропагандна акция – целият град бе облепен с плакати. Анонсът бе, че лидерът на РЗС ще обяви кои са движещите лица в корупционните схеми в региона.
В залата на хотел „Верея” Яне хвърли компроматна „бомба” и без обяснения напусна залата, като остави своите съпартийци да говорят за вътрешното и международното положение.
„Петолъчката от шефа на окръжния съд Тончо Тонев, областният управител Йордан Николов, шефът на областната дирекция на МВР Алекси Алексиев, кметът проф. Светлин Танчев и съветничката Румяна Присъдашка са лидерите на старозагорската „Коза ностра”, заяви той. Подробности от РЗС щели да обявят на 19 юни.
Първите четирима властници обяснимо попадат на мушката на РЗС, но какво прави в тяхната компания Румяна Присадашка. Тя оглавява групата на ГЕРБ в местния общински съвет, но е била и оценител при приватизцията на „Автобусни превози” и от там споменаването на нейното име вече има логика да бъде намесено. Още повече, че Яне напусна залата в компанията на отстранения гълъбовски кмет Николай Тонев и неговата охрана. Той пък е приватизатора на някогашното общинско дружество „Автобусни превози” и така връзката между отстранения градоначалник и РЗС стана ясна за присъстващите.
Заместникът на Яне в партията доц Атанас Семов продължи да громи управляващите на всички нива, лансирайки старите идеи на РЗС за промени в конституцията, намаляне на броя на депутатите и т.н., но явно редът, законността и справедливостта ще бъде налагана с помоща на хора като Николай Тонев. Това не бе отразено в нито една местна или национална медия и със сигурност РЗС отново ще залага на компромати и стабилни в икономическо отношение приятели...






Няма коментари:

Публикуване на коментар