9.06.2011 г.

Свободно трио, включващо и Теодосий Спасов експериметира с фламенко-ритми

Необичайният, проект с участието на Теодосий Спасов - Free Flamenco, могат да видят неговите почитатели на 18 юни в столичната зала "България". Зад южняшкото име стои трио, чийто "идеолог" е испанският пианист Давид Пеня "Дорантес" - племенник на знаменития фламенко певец Ел Лебрихано. Освен него и магичния български кавал в проекта участва виртуозният френски контрабасист Рено Гарсия-Фонс. Той  вече е гостувал в София със своя квартет в началото на 2010-а.
Проектът е започнат още през 90-те, когато Теодосий е поканен като гост-музикант в албум на Дорантес, но остава „замразен” до миналата година, когато тримата се събират на фламенко фестивала в Гранада. В този си вид програмата на Free Flamenco Trio е изпълнявана само веднъж - в Амстердам, София  ще е вторият град в света, където ще прозвучат импровизациите на интернационалната формация. Към тях тук ще се присъедини и перкусионистът Нано Пеня.
За първи път пред публика ще прозвучи композицията We are water, написана от Теодосий Спасов с благотворителна мисия. Организаторите на концерта от "Джаз Плюс" са решили 1 лев от всеки билет да бъде заделен в подкрепа на съвместния проект на УНИЦЕФ и фондация We are water в южните и източните райони на ДР Конго. Основната дейност там е свързана с подобряване достъпа до питейна вода, хигиената, канализацията и борбата с холерата в селските общности.

Няма коментари:

Публикуване на коментар