16.06.2011 г.

Започна компроматната война в Старозагорско

Представителите на Съюза за стопанска инициатива Алексей Петров, известен като Трактора, и Теодор Дечев, както и лидерът на РЗС Яне Янев, в рамките на един месец забъркаха името на областния управител в контрабанда и корупционна схема за източване на общинския бюджет.
"Приемам тези лъжливи твърдения като отмъщение. Сигурен съм, че ще има и други такива опити. Може би целят елиминирането ми от евентуална кметска надпревара. Искам да ги успокоя, че засега няма индикации да се кандидатирам за кмет. Мисля, че в ГЕРБ има много по-достойни от мен за този пост." Така областният управител Йордан Николов отговори на въпрос във връзка с отправените по негов адрес клевети от Трактора, Дечев и Янев, които така и не цитираха нито един конкретен факт на брифингите си в Стара Загора.
Пред медиите Николов съобщи версията си за източниците на оплюването. Според него "данните", изнесени от Алексей Петров и Дечев, са от хора, присъствали на първата им среща в Стара Загора (б.р. - в хотел "Сити"), разследвани заради криминалното си минало, тоест за продадени от тях фирми, задлъжнели към държавата с милиони на лица, които не могат да обслужат тези задължения.
Що се отнася за обещаната "горещата сензация", снесена в Стара Загора от лидера на РЗС Яне Янев, за петолъчката от длъжностни лица "ощетили общинския бюджет", областният управител парира мераците на устатия политик с факти, оповестени от него в общественото пространство. "В една телевизия казах, че "Автобусни превози" са били оценени за 31 милион, а са продадени за 11 милиона лева. Стоя зад думите си! Това естествено предизвика негодувание от хората, които най-вероятно са се срещали с Яне Янев", каза Николов и намекна за един кмет - Николай Тонев, който в момента е обвиняем за длъжностни престъпления. Затова и Яне атакува и Румяна Присадашка, която също е на прицела на Тонев, покрай „Автобусни превози”. Лидерът на РЗС обеща да продължи с „разкритията си” на 19 юни.
Областният управител е твърдо решен да отстоява честта на името си по съдебен ред.
Докато ГЕРБ все още решава кой ще е техния кандидат, то независимият Дамян Георгиев продължава да акомулира подкрепа на различни политически формации. Георгиев, който е председател на старозагорския Червен кръст и настоящ общински съветник, натрупа популярност около спечелената купа от Берое, по времето когато той оглавяваше ръководството на клуба. Според непотвърдена информация той вече може да разчита и на подкрепа на част от най-влиятелните фракции на социалистите, което ще го направи един от основните претенденти за кметския стол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар