2.05.2011 г.

Още празници през май, но ще има отработване

Още две по-дълги почивки се задават след 4-дневната великденска ваканция за работещите в България и през май. Първата е за Гергьовден - от 6 май (петък) до 8 май включително. За нея няма да се отработва, тъй като Денят на храбростта и Българската армия е празничен по Кодекса на труда. Заради следващия 4-дневен отдих ще се работи в съботата на 28 май 2011 г.
Така за Деня на славянската писменост ще се почива от 21 (събота) до 24 май (вторник) включително.
Правителството е предвидило още две големи почивки през септември 2011 г. за работещите. По 4 дни ще се отдъхва около Деня на Съединението - 6 септември, и за Деня на Независимостта - 22 септември. За сметка на това ще се работи в съботите на 3 и 27 септември.
Прогнозите за Гергьовден са за хубаво време, но преди това ни очакват дъждове. Понеделник започва с облаци. Превалявания ще има над Северна и Източна България. Късно вечерта те ще спрат и вторник ще бъде най-топлият ден през седмицата. Очаква се термометърът да стигне до 25 градуса, пише вестник 24 часа. След това от Запад ще започнат валежи, които ще обхванат цялата страна. Най-интензивни ще са в Западна България и над планинските райони. Ще има и гръмотевици. В четвъртък още ще вали, но в петък се очаква облаците да отминат. В събота и неделя ще е ясно и температурите ще са 15 - 20°.

Няма коментари:

Публикуване на коментар