31.05.2011 г.

Излезе новата книга на Людмила Филипова

Новата книга на Людмила Филипова „Аномалия” излиза на книжния пазар у нас на 31 май.
Романът на внучката на бившото партийно величие Гриша Филипов е вдъхновен от реални събития и хора, променили света ни, и легенда, ревностно пазена от десетвековна фамилия, белязала историята на Европа и Ватикана.
История с неочаквани обрати за парадоксите на живота и реалността, които обитаваме. За значението на любовта, същността ни и силата на мисълта.
За последиците от битката на хората да бъдат богове и за тайната на пророчество, вълнувало хората от 2000 години – водело религии и велики учени.
Людмила Филипова е автор на „Анатомия на илюзиите”, „Червено злато”, „Стъклени съдби”,
„Мастиленият лабиринт”, „Антихтонът на Данте”
Сюжетът в „Аномалия” ни връща към 1721 г., когато Исак Нютон предупреждава за фатална грешка в тълкуването на Завета.
Годината вече е 1997, когато професор от Кеймбридж предвижда неочакван обрат в глобалната мрежа. Проектът на Пентагона Арпанет, превърнал се в интернет, достига революционен бум на потребление. 10 години по-късно институцията инвестира милиарди, за да създаде следващото виртуално ниво.
Коледа, 2011 г. Светът чака края си. Ватикана – Второто пришествие. Пентагонът – Аномалията. Една жена, Даниел Уокър, трябва да разчете най-пазения ръкопис на Нютон, докато копнее за любовта на младия принц Флавио Киджи. Задачата й е усложнена, заради мистериозния Айн, който я преследва сякаш през всяко електронно устройство.
Последният ден на 2011 г. Принц Флавио изчезва. А той е единственият, който може да открие изчезналите страници от ръкописа, в който е отговорът на една от най-големите загадки.
По целия свят започват да се случват необясними явления и бедствия. Човечеството се оказва на прага на война, в която врагът няма лице. Най-страшните пророчества се сбъдват заради най-големите човешки амбиции. Докато всички парченца от пъзела се подреждат в неочакван финал.
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар