28.05.2011 г.

Станаха ясни още подробности за Spirit of Burgas

И тази година след големите хедлайнери на основната сцена на Spirit of Burgas, ще се състоят Dance Nights – нощите със световноизвестни диджеи и MC-та от различни музикални стилове.
На 12 август (петък), денс нощта е запазена за лейбъла True Badness. Гвоздей в тяхната програма е dubstep легендата DJ Benga от Великобритания. Сетът му е първият шанс на българската публика да се срещне лично с него и да се потопи в музиката на един от законодателите на най-горещия стил в електронната музика от последните години.
Benga ще бъде в компанията на MC Youngman. След него брегът ще огрее румънското чудо Bong, а нощта ще завършат титулярите от лейбъла True Badness – Tommy Gun, World Premiere и Tekniq.
Втората нощ (13 август, събота) е отредена на титаните на drum-and-bass културата у нас – лейбъла H.M.S.U., който вече превръща в ежегодна традиция присъствието си на фестивала.
Последният ден на фестивала пък Dance Night ще започне с една обичана култова хип-хоп формация - Scratch Perverts.
Диджеи с дългогодишна история и множество награди от DMC шампионати, те са способни да вземат което и да е парче от който и да било музикален стил и да го трансформират по невероятен начин в хип-хоп ритъм.
За SPIRIT of Burgas 2011 идват Tony Vegas и Prime Cuts с Back2back DJ сет. Също както на миналогодишния финал на SPIRIT of Burgas с легендарния GrandmasterFlash, така и Scratch Perverts са пионери в превръщането на грамофона в инструмент за свирене.
Съпортът на британците от Scratch Perverts на финала на 4-тото издание на фестивала ще дойде от прочутия бг хип-хоп лейбъл ILLMATE.
Fars, Wosh, Лого5, DJ Darkstep, Diwaddloe, DJ Bashment, The Top Stoppers, Jamez Bongg и Soulization съпътстват и цялата програма на подгряващите клубни национални турове на фестивала.
Още едно име ще се появи в последната вечер, доста преди старта на хип-хоп денс вълната със Scratch Perverts и Illmate.
Британската банда Skindred ще подгрее Deftones в началото на вечерта.
Звукът им е умела смесица от пънк, рок, метъл, реге и електронна музика. Фронтменът
Елвис Бенджи Уеб, басистът Дан Пъгсли, китаристът Майки Димъс и барабанистът Аря Годжин заедно са толкова силни и въздействащи в концертните си изпълнения, че от обикаляне по световните сцени, нямат време да влязат в студио, поради което албумите им излизат рядко.
Въпреки това през април тази година те успяха да дебютират със запис, който ще бъде представен и пред публиката на Spirit of Burgas.

Няма коментари:

Публикуване на коментар