16.05.2011 г.

Какво искат жените – „Клуб на свободните мъже”

„Клуб на свободните мъже” е новото предложение на издателство „Ера”, което вече е в книжарниците.
Хариет Лангтън живее в малко английско градче заедно със своята не толкова типична котка Рон Хауърд. Тя работи като туристически агент и организира екскурзиите на другите, докато отчаяно копнее да пътува и да посети Венеция с любимия. Но въпросният човек е безнадежден работохолик и всяка ваканция упорито и безкомпромисно я води на къмпинг.
Еднообразният живот на Хари се променя, когато в града пристига Алекс. Той е обиколил най-интересните места в света и жадната за пътешествия Хари поглъща с настървение всеки негов разказ. Тя е щастлива, че най-после е намерила приятел и съмишленик, с който да споделя страстта си. А Алекс е повече от отзивчив и с радост разказва спомени, впечатления и екзотични специалитети!
Но когато Хари е „заставена” от майка му да намери идеалната половинка за Алекс, тя няма представа в какво се забърква. Знае само, че това няма да доведе до нищо добро!
И е права!
Нелепата идея е да представят Алекс в рубриката „Отново свободен” на популярно женско списание. Очакванията са да получат няколко отговора от изкуфели стари моми. Но резултатите са потресаващи!
Добрите намерения се превръщат във водовъртеж от проблеми, които поставят и Хари, и Алекс в изумителни, комични и ужасно конфузни ситуации.
За автора:
Миранда Дикинсън е сред най-обещаващите имена в съвременната дамска проза. Дебютният й роман „Събота сутрин в Манхатън” е финалист за най-престижната награда в своя жанр - „Най-добър женски роман”, печели приза на специализирания сайт chicklitreviews.com за най-добър мъжки образ за 2009 г. и е номинирана в категорията „Най-добър дебют”. 
Въпреки безспорния талант и богато въображение, успехът не идва лесно за Миранда. Тя е открита напълно случайно, след като решава да публикува ръкописа си на сайт за талантливи, но неиздавани автори. Написаното от нея се харесва от потребителите на сайта и се озовава на редакторското бюро в престижно английско издателство.
Скоро Миранда сключва договор за три книги и все още не може да повярва, че мечтата й да бъде писател се е сбъднала!

Няма коментари:

Публикуване на коментар