4.05.2011 г.

Рок и въздушна акробатика съживяват летището край Стара Загора

На 9 юли летище Стара Загора ще бъде място на събитие AERO ROCK STARZ – първото по рода си авио-рок шоу в центъра на България. Организатор на нестандартната изява е старозагорската фирма промоутър Genesis Events, с управител Шон Адам Фетцер от Великобритания.
Групите:
Специално за събитието идва бившият китарист и втори вокалист на Iron Maiden – самият Денис Стратън. Той е на турне с групата си под надслов Iron Maiden Years. Британците ще свирят както хитови парчета на Iron Maiden, така  и вечни рок класики.
Заедно с Денис и групата му, на събитието идват култовите английски банди Oliver Dawson Saxon и Praying Mantis. В основата на Oliver Dawson Saxon са бившите членове на именитата група Saxon - Греъм Оливър – китара и Стив Доусън – бас, които под това име свирят хитовете на британците от първите им проекти, записани с тяхно участие. Тандемът работи върху албум, парчета от който ще бъдат представени и на българската публика.
Praying Mantis пристигат в България да отбележат 30+ годишна кариера, с Майк Фрийленд на фронта. Създадена от братята Тино (вокали, китара) и Крис (вокали, бас) Трой, бандата допринася много за налагането на новата вълна на британския хеви метъл (NWBHM) и българският им фен клуб расте с часове около изявата им на местна почва.
Поддържаща група на англичаните ще бъдат старозагорската гордост Perfect Stranger. Момчета от Стара Загора ще свирят по-стари и специално композирани парчета за AERO ROCK STARZ 2011.
Авио-шоуто:
Голяма атракция на Летището през юли, ще бъде предвидената аеробатика в небето над концерта. Професионални пилоти и любители с частни самолети ще покажат авио-умения в деня на 5-часовата рок фиеста. Планира се авио-шоуто да прерасне в тридневен авио-спектакъл, започващ в деня преди концерта и с край в деня след концерта. Ще има възможност посетителите да участват във въздушните забавления.
Информация:
Официалният сайт www.aerorockstarz.com предлага подробна информация за събитието и участниците в него, която непрекъснато ще се обновява. Феновете ще могат да ползват полезни връзки, да се запознаят с биографичен, видео, аудио и снимков материал, да разговарят он-лайн с артистите.
Продажбата на билети стартира в началото на май във всички офиси на Булсатком в страната и чрез официалния сайт на проекта. Цената на един билет е 35 лв. и е съобразена с възможността на авио рок шоуто в Стара Загора да се наслади дори цяло семейство.
Организаторите от Genesis Events съобщават, че събитието в центъра на България се подготвя от рок фенове и за рок фенове, заедно с техни приятели и любители на силните усещания във въздуха. Озвучителната система ще бъде една от най-мощните, правена някога в България от българска фирма - 100 000 вата ще озвучат полето и небето край Стара Загора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар