16.05.2011 г.

Сусана Бака представя и в София албума си Afrodiaspora

На 29 април започна европейското турне на Сусана Бака, която има нов забележителен албум, наречен Afrodiaspora.
Прекрасната афро-перуанска певица ще има концерти в множество градове в Германия, Франция, Великобритания, Австрия, Испания, Италия и Холандия.
На 18 май вълшебницата от Перу ще пее в София в компанията на Уго Браво - перкусии и кахон, когото българската публика познава от предишните гостувания на певицата, Ернесто Ермоса - китара и Оскар Уаранга - контрабас.
Самата Сусана Бака споделя, че е щастлива с новата си група: “Хубавото е, че тук в Перу има много добри млади музиканти и така се срещнаха пътищата ни с тези двама изключителни артисти.
Kонтрабасистът ми е цялостен музикант, ръководил е много групи, знае много за музиката, има звукозаписно студио, продуцира и е отдаден на своята работа и внася във всичко своя млад дух. А другият е първокласният китарист Ернесто Ермоса - има няколко отлични китаристи днес в Перу и той е един от тях.
И така сформирах новата група. Сега за тях е много емоционално първото им турне в Европа, защото са били три пъти вече с мен на турне в Северна Америка, но за първи път ще свирят в Европа. Отделно България е много важна спирка за мен - копнея да представя новия си проект на българската публика! Обещавам ви да танцуваме и празнуваме.”
Новият проект на Сусана Бака е замислен като празненство на африканското музикално наследство.
“Опитвам се да покажа как африканското присъствие е оставило отпечатък върху Латинска Америка.”, споделя носителката на “Грами” от Перу.
Сусана Бака неусетно, скромно и тихо влиза в душата на всекиго и я стопля със своите песни.
Единадестте песни в Afrodiaspora са написани от именити композитори като Хавиер Руибал, Иван Бенавидес и Хавиер Ласо и представят широк спектър от традиционни стилове като кумбията Detras de la Puerta, пуерториканския ритъм Plena y Bomba и кубинската салса, посветена на Селия Крус Baho Kende/Palo Mayimbe, до венецуелското мощно барабанене в Taki Ti Taki и мексиканския валс Que Lindo tu Vestido.
С този албум Сусана Бака ще вдигне на крака и своята публика в Sofia Live Club на 18 май с африканския ритъм, получил своята трансформация в Америките.



Няма коментари:

Публикуване на коментар