19.05.2011 г.

Живко Тодоров с най-много гласове на номинациите на ГЕРБ за старозагорски кмет

Областният лидер на ГЕРБ в Стара Загора Живко Тодоров, областният управител Йордан Николов, бизнесмените Христо Недялков и Пламен Русев и депутатът Иван Колев са петимата номинирани за кмет на Община Стара Загора по време на общото събрание на общинската структура, приключило малко преди полунощ на 17 май 2011 г. Петте номинации са определени с явен вот на 331 членове на местната организация. Най-много гласове е получил Живко Тодоров - 316.
Неговата кандидатура е била предложена от първия областен лидер на партията Недялко Недялков. Йордан Николов е получил подкрепата на 159 членове от общинската структура, а кандидатурата му е била издигната от Живко Тодоров. Христо Недялков е събрал 61 гласа, Иван Колев - 56, а Пламен Русев - 28.
Кой от петимата ще бъде официалната кандидатура на ПП ГЕРБ за кмет на Община Стара Загора, ще реши Изпълнителната комисия на партията. Очаква се решението й да стане известно в края на юли.
По време на общото събрание за общински съветници са били номинирани 60 кандидати. Първите двама получили най-много гласове са Пламен Йорданов, организационен секретар на ПП ГЕРБ, и общинският лидер Емил Христов. В първата десетка за кандидати за общински съветници шестима са от младежката структура на ГЕРБ, тоест на хора под 31 години. Сред номинираните са и настоящият председател на Общинския съвет Тенчо Руканов, директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Генади Ганчев, областният шеф на ДФ "Земеделие" Анна Петкова и др.
Настоящият кмет на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев е обявил пред присъстващите, че ще направи всичко възможно новият кметски мандат отново да е на ГЕРБ. Едва ли професорът обаче може позитивно да повлияе на кампанията, защото натрупа доста негативи по време на първия мандат на герберите. Управлението му бе съпътствано с множество скандали и неумели пиар акции, като за част от скандалите приност имаха и неговите заместници, половината от които напуснаха общината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар