18.05.2011 г.

Скандалът със спортната зала в Стара Загора чака съдебна развръзка

Бадминтонистите излъгали за базата на УСШ в Стара Загора

Сагата около Ученическата спортна школа продължава, а финалнала ще зависи от Административния съд. На справедливото му решение в началото на месец юни се надяват над 500 деца и треньори от седем спортни клуба, които от години тренират в залата на УСШ.
Ученическата спортна школа премина в ръцете на Спортен клуб „Бадминтон", решиха общинските заседатели на сесия в края на месец март. В началото на април областният управител Йордан Николов върна решението на местния парламент.
„В писмо от 21 април министърът на спорта Свилен Нейков информира, че в министерството не е постъпвал проект от СК "Бадминтон" Стара Загора за финансово подпомагане. За условията за подпомагане министерството си има начини. Ако си спомняте, по време на сесията беше казано, че ведомството е поело ангажимент да финансира проекта на клуба.
Защо сринахме авторитета на спорта в Стара Загора? Не ми е ясно. Ясно е едно, че последната барикада на патриотизма в държавата ни беше спорта, а патриотизмът в нашето младо поколение умря", коментира майсторът на спорта Маноил Манев.
Това, което се случва със залата на Ученическата спортна школа, е лобизъм, демонстриране на неуважение към спортните постижения на нашите възпитаници, убедени са треньорите и председателите на спортните клубове „Елит" Кремена Ангелова, Петя Петкова - „Импала", Светла Македонска, баскетболен клуб „Верея", Снежана Василева, СНЦ „Традиционни бойни изкуства". В подкрепа на развитието на спорта в града на липите се обяви и председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Гигова.
Настояваме да се изгради нова спортна зала, а не да се подклажда конфронтация между различните видове спорт в града ни, каза в подкрепа на своите колеги-треньори и дългогодишният спортен деятел Димо Христов.
           

Няма коментари:

Публикуване на коментар