11.05.2011 г.

17 кандидатки за короната на Царица Роза

17 абитуриентки от Казанлък ще се състезават тази година за короната на Царица Роза 2011-та в Казанлък. Момичетата са избрани на вътрешно училищни турове.
Самият конкурс, който ще избере трите най- красиви абитуриентки на Казанлък е насрочен за 27-ми май от 19,00 часа в голямата зала на ДК „Арсенал". Снимки претендентките тази година вече са публикувани в специалния сайта за Празника на розата във Фейсбук / Празник на розата/, ще бъдат изложени и на празнична витрина в града на улица „Искра" 4.
Пред 11-сетчеленно жури претендентките за короната ще отговарят на специални въпроси- каузи, ще имат свое време за представяне и ще дефилират в два различни тоалета. За първи път от много години журито на конкурса ще има право да задават въпроси на кандидатките за короната на красота в Розовата долина.
Сред 11-сет членното жури ще има и представител на публиката, който ще се избере на случаен принцип в залата, по време на самата церемония.
В забавната програма на конкурса специално участие ще имат дует „Ритон" и много изненади.
Хореографията на конкурса е дело на Станко Тодоров от Държавната опера в Стара Загора.
За първи от близо десет години, през тази новоизбраната Царица Роза и нейните две подгласнички ще бъдат с нови тоалети. Те са дело на ученици от ПГ по лека промишленост и туризъм в Казанлък, от специалността "моден дизайн".
По традиция избраната за Царица Роза ще води празничното шествие за Празника на розата в Казанлък на 5-ти юни тази година. Тя и двете й подгласнички ще получат много награди, като най- големите са две пътувания до Япония. Те са дар от японското посолство и агенция АНА. Миналогодишната цариза Роза Милена Желязкова пътува днес /11-ти май/ за Япония. Тя ще остане там до 23-ти май. Милена ще участва в традиционния Празник на розата във Фукуяма.
Ден по- рано, на 26-ти май Казанлък ще си избере и традиционната мини мис Царица Роза. Тя ще е 6 годишна местна чаровница.


Няма коментари:

Публикуване на коментар