28.05.2011 г.

Хорхе Букай отново идва у нас

По познатия маршрут – София, Пловдив, Бургас и Стара Загора, той ще представи новата си книга – „Разказвай с мен”

Световноизвестният аржентински писател Хорхе Букай пристига в България, за да представи новата си книга „Разказвай с мен”. Новата му визита е точно година, след като той представи в няколко български града книгата си –„Да се обичаме с отворени очи”.  Световноизвестният писател е автор на 20 книги, преведени на повече от 20 езика. През 2008 г. 8 от книгите му се появяват в световните класации за бестселъри, което е феноменален успех. "Да се обичаме с отворени очи " разказва за любовта и изграждането на взаимоотношенията в една двойка.
„Нека ти разкажа", е първата книга на Хорхе Букай, която излиза на български език. Вече повече от две години книгата не слиза от челното място в седмичните класации на големите онлайн книжарници у нас. Втората книга на Букай - „Приказки за размисъл", подобно на „Нека ти разкажа", се нарежда сред най-продаваните книги в България и утвърждава автора като значимо име сред читателите.
Срещата с автора в София ще е на 7 юни от 18,30 часа в Университета по архитектура, строителство и геодезия в аула „Максима”.
Хорхе Букай ще посети още Пловдив, Бургас и Стара Загора. Това е неговия миналогодишен маршрут.
Гостуването на твореца става възможно със съдействието на Институт Сервантес.
Книгите на Букай, който по професия е психиатър, са преведени на повече от 17 езика, продават се по цял свят и му носят доста престижни литературни отличия.
Основни теми в неговото творчество са любовта, омразата и приятелството.
Едни от най-известните му произведения са „Да се обичаме с отворени очи”, „Разчитай на мен” и „Трите въпроса”. Българските читатели познават още неговите "Нека ти разкажа" и "Приказки за размисъл".
"Разказвай с мен" продължава историята на героя Демиан от „Нека ти разкажа”. Той е прекъснал контактите си с Дебелия – психотерапевта, който със своите истории го научи как да приема предизвикателствата в живота.
Демиан вече е навлязъл в зряла възраст. Бракът му не е сполучил и му се налага да тръгне по нов път.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар