16.05.2011 г.

Диана експрес на турне в Щатите

Сънародниците ни в САЩ и Канада посрещат Диана Експрес Тур 2011–САЩ-Канада, за да изпеят неувяхващите хитове на бандата.
Легендарната българска рок група Диана Експрес излита за Чикаго. Навръх деня на Кирил и Методий, съпокровители на Европа, Диана Експрес в състав Максим Горанов, Младен Меченски, Валери Конов, Николай Кърджилов и Цветан Банов летят за САЩ, където ще се осъществят турне по покана на българския консул в Ню Йорк. То е в рамките на фестивала на Българската култура и писменост и по повод 24 май.
Първият от концертите, организирани в страната на неограничените възможности, е на 14 май в Чикаго, после следват Детройт, Вашингтон, Ню Йорк и Бостън, а на 25 май рокдинозаврите летят за Монреал, Канада. Там на 27 май нашите съотечественици и почитатели на групата могат да посетят концерта им, а след това групата ще посети и сънародниците ни в Торонто – на 28 май.
Репертоарът на групата по време на турнето включва представяне на парчета от новия двоен компакт диск „Площад Синева”, както и стари незабравими хитове от близкото минало.
Продуцент на албума е Интелиджънт мюзик. Продуцентският екип е под ръководството на д-р Милен Врабевски, председател на фондация „Българска памет”, чиито идеи и дейност за съхранение на българщината включват реинтеграция на диаспората ни зад граница, съхранение и развитие на българската култура и културно-историческо наследство, борба с демографската криза и реализация на младите хора в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар