11.05.2011 г.

Минаха първите квалификации за „Евровизия”

Поли Генова пее на инат в четвъртък

В Дюселдорф, Германия, завърши първият полуфинал на 56-то издание на песенния конкурс „Евровизия”.
Първи на германската сцена излязоха участниците от Русия, Полша, Норвегия, Албания, Армения, Турция, Сърбия, Швейцария, Грузия, Финландия, Малта, Сан Марино, Хърватия, Исландия, Унгария, Португалия, Литва, Азербайджан и Гърция. От тези 19 изпълнители само 10 се класираха за финала на 14 май. Те са:
Сърбия
Литва
Гърция
Азербайджан
Грузия
Швейцария
Унгария
Финландия
Русия
Исландия
Припомняме, че в четвъртък е вторият полуфинал, в който под номер 10 ще участва и българската певица Поли Генова с песента „На инат”. Текстът й е на български език. Стилът наподобява песните на „Роксет”, но в „първия кръг” изпълнителите , които пахя на родните си езици нямаха успех. Така залозите за успех на българката не са големи, ако се запази тази тенденция.
Непосредствено преди началото на тазгодишния конкурс Евровизия порталът The Eurovision Times публикува списък на 15-те най-лоши песни, изпълнени през всичките 55 години досега.
На 8-ото място е класирана песента Illusion на Красимир Аврамов от 2009 г.
„В средновековен костюм Аврамов и неговите танцьори и „певци“ се опитаха да очароват журито и публиката. Пеенето им обаче беше абсолютно зверско пищене.
Ако искате да видите видеото, настоятелно ви съветвам преди това да изпиете няколко аспирина“, пише сайтът, който е качил клипа от участието на Аврамов.
Българският принос в тази класация обаче далеч не е само на Красимир Аврамов. На 14-о място е поставена песента Disappear на германската група No Angels с участието на Люси Дяковска от 2008 г.
За най-лошата песен в цялата история на Евровизия е обявена Celebrate от 2004 г. в изпълнение на Piero And Music Stars. ългарката Поли Генова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар