27.05.2011 г.

Днес коронясват Царица Роза 2011

Шестгодишната Рени получи малката корона

Ден преди избора на Царица Роза, 6-годишната Рени Владиславова Петрова бе избрана за 9-та Мини мис Царица Роза на Казанлък .
Възпитаничката на детска градина „Звънче" ще е главно действащо лице, заедно с Царица Роза 2011 на тазгодишния Празник на розата в Казанлък, 5-ти юни.
Момичето спечели титлата на „принцесата” след решение на жури, определено със заповед на кмета Стефан Дамянов и председателствано от секретаря на общината Рада Гоцкова.
19-те участнички от детски градини в общината се състезаваха помежду си в три тура: за оригинален карнавален костюм на коминочистач, за пластика и танци из а вечерни тоалети и артистичност.
Всяко от останалите претендентки в конкурса получи приз „Принцеса " с име на различно цвете. Короните на малките царици бяха осигурени от генералния спонсор на конкурса, който се организира от община Казанлък и фондация „Българска роза".
За втора поредна година най-големият кабелен оператор в района избра своя малка царица- за 2011-та година тази чест се падна на 6 годишната Гергана Дюлгерова. Момичето под номер 5 взриви публиката с невероятното си изпълнение на „Кака Сийка" по Чудомир.
За първи  път конкурсът за избор на малка царица в Казанлък е проведен през 2002-ра година, по идея на  детската градина в казанлъшката оръжейница, ръководена тогава от настоящия зам. областен управител Галина Стоянова.
Тази вечер Казанлък ще избере и своята тазгодишна Царица Роза, която ще бъде 46-та от първото коронясване, в оригинален шоу- спектакъл.
13-сет са претендентките за царската корона тази година, абитуриентки от казанлъшки училища. Началото на спектакъла е от 19 часа в голямата зала на ДК "Арсенал" .
Девойките в два тура ще показват красота, стил и интелигентност: в първия ще имат възможността да си направят атрактивна визитка картичка сами, а във втория ще разсъждават и споделят мнения за различни наболели обществени въпроси каузи.
Специално наети коафьори ще се грижат за визията на участничките, а тоалетите с които девойките ще дефилират в двата тура са избрани от тях самите.
Сред журито тази година ще бъде лично посланикът на Япония у нас Н. Пр. Макото Ито.
Сценаристите на конкурса са предвидили и атрактивен избор на жури от публиката.
Коя ще новата казанлъшка царица ще стане ясно в 21,30 часа тази вечер.
Освен нея две фирми ще изберат свое лица сред участничките в конкурса.
След седмица новата царица и нейните две подгласнички ще дефилират по казанлъшките улици, с ушити нови премени, дело на учениците от ПГ по лека промишленост и туризъм.


Няма коментари:

Публикуване на коментар