28.05.2011 г.

Симона Петкова с короната на тазгодишната Царица Роза

Симона Петкова от казанлъшката гимназия „Свети свети Кирил и Методий" бе избрана за Царица Роза 2011 на град Казанлък. Симона спечели надпреварата с още 12 претендентки за короната, събирайки обща сума от 209 точки на 13-сет членното жури.
Нейни подгласнички станаха Дарина Илиева от СОУ „Антим Първи" и Боряна Назърова от Националната гимназия „акад. Дечко Узунов".
В състава на журито , председателствано от бизнесмена Борис Кърчев бе и Н.Пр. посланикът на Япония Макото Ито, представители на различни институции, а двама членове на журито бяха избрани от публиката, на случаен принцип.
Претендентките за царици се състезаваха в два тура: първият бе основно за стил, походка, и лично представяне, а вторият - тур на каузите. Претендентките трябваше да отговарят на въпросите за войната по пътищата, книжката или мишката, количката или университетът, за равнопоставеността, жестокостта към животните, бездомните хора, семейството, добрите и лошите новини, двете ризи и ближния.
По време на единия от туровете кандидатките за царици бяха предвождани от новоизбраните мини мис принцеси на Казанлък.
Новоизбраните Царица Роза и двете й подгласнички получиха бижута от кмета на Казанлък Стефан Дамянов, цветя и подаръци от различни фирми.
Две награди за пътувания до Япония получи новоизбраната царица Роза- от Асоциацията „ Фукуяма- България" , връчена от посланикът на Япония Макото Ито и от Асоциацията за приятелство „Казанлък - Япония", връчена от Христо Ибушев, председател на асоциацията.
Новоизбраната казанлъшка царица е зодия Лъв и се определя като естествена ,умна и самостоятелна. Мечтата й е да учи право.
Да се сбогува с публиката и предаде царската власт на своята наследничка, в спектакъла взе участие и миналогодишната Царица Роза Милена Желязкова и нейните две подгласнички - Тони и Вики.
В хода на конкурса няколко казанлъшки фирми избраха свои момичета, които премираха с чекове и подаръци.
За участие в конкурса Царица на Долината, който ще се проведе на 4-ти юни , на
площад „Севтополис" в Казанлък, бе избрана Кристина Иванова, от ХГ „Свети св. Кирил и Методий".
По време на спектакъла кметът на община Казанлък Стефан Дамянов връчи чек на стойност 20 хиляди лева на посланикът на Япония Макото Ито. Средствата са благотворителен жест на Казанлък за пострадалия от мартенските земетресения японски народ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар