17.05.2011 г.

Граждани ще оплакват “клиничната смърт” на М-Тел

Всъщност клиентите на компанията са за оплакване

Потребители ще оплакват "клиничната смърт" на М-Тел, съобщава "Новинар". Нощно бдение срещу злоупотребите на оператора ще се проведе на 27 май, петък, между 18,30 и 21.30 ч. пред посолството на Австрия у нас, заяви председателят на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги Янаки Ганчев.
Причината бдението да се проведе пред сградата на мисията е, че собственик на "Мобилтел" е австрийската "Телеком Аустрия", обясни Ганчев.
Недоволството на потребителите е породено от клиентската платформа на компанията, която е в клинична смърт от 10 месеца, заяви шефът на асоциацията. По думите му системата на оператора не разпознавала кога даден клиент разговаря на преференциални цени, които по договор са по 0 ст. на минута, и затова ги тарифира на средна цена от около 30 ст. Отделно на много от абонатите се събраха вече по няколко сметки, защото системата за отчитане не работи. Компанията обаче не даде нито едно официално изявление, с което поне да хвърли малко светлина върху ситуацията. Миналата седмица на много места в страната пък имаше срив на комуникациите и пак обяснение от МІТел липсваше.
Междувременно по форумите и в социалната мрежа Facebook, потребители организираха инициатива, като приканват недоволните от телекома клиенти да заплащат сметките в монети от по 5 и 10 стотинки.
Над 800 жалби са подадени в Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) срещу трите мобилни оператора само от началото на тази година, коментира "Дневник". Това съобщават от гражданската организация ДНЕС (Движение за национално единство и спасение), чиито представители са се срещнали с ръководството на КРС.
Числото е потвърдено и от регулатора. От подадените жалби около 70 са свързани със забавянето на фактурите от страна на "Мобилтел".
Проблемът с неиздадените навреме сметки назрява отново, след като голяма част от абонатите не бяха получавали фактури от началото на годината.
Сега "Мобилтел" наваксва с изоставането, като в края на миналия месец обеща, че до края на май ще бъдат изчистени всички неиздадени сметки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар