31.10.2012 г.

"Вая кон диос" пеят за последно, Таря Турунен и Depeche Mode са другите сигурни гастрольори през 2013-а


Бобо и Лора Караджова ще подгряват Дженифър Лопес на 18 ноември

След 26 години на сцената "Вая кон диос" решиха да сложат край на кариерата си. Ще го направят както им прилича - със стил и прощално турне. То ще мине и през България - на 20 април 2013 г. в Зала 1 на НДК. Последното гостуване на белгийската група в България ще е общо трето след тези през 2008-а и 2011-а. Билетите и за двете им предишни визити бяха напълно разпродадени.
Интересът не бе случаен. Сърцевината на концертите беше в изискания чар и разтърсващия глас на вокалистката Дани Клайн, която е не само лицето, но и душата на "Вая кон диос". През 1995-а тя вече веднъж разпуска групата и в продължение на 7 г. се оттегля от шоубизнеса, за да пътува и "живее живота си". Сега е решила окончателно да напусне светлината на прожекторите след това турне. То ще мине под знака на най-големите хитове като What's a woman, Nah Neh Nah, Don't cry for Louie, Puerto Rico, Don't Break My Heart и др. А също и есенцията от последния албум - Comme on est venu..., в който песните са на френски.
Пламенната Дани е всъщност единственият останал оригинален член на състава, след като Вили Ламбрегт напусна през 1991 г., а година по-късно Вили Шоуфс умира. Иначе тя е подпомагана по турнетата от постоянен състав музиканти.
Организаторите от "Лауд Консъртс" вече пуснаха билетите за концерта на "Вая кон диос" в продажба в мрежите на Ивентим и Тикетстрийм. Цените варират от 45 до 120 лева.
Стана ясно още едно от музикалните събития през 2013-а , а именно завръщането на финландската рок звезда Таря Турунен в София.
Тя ще зарадва почитателите си в България с новия си спектакъл Beauty and the Beat, в който освен нея участие вземат барабанистът Майк Терана, симфоничен оркестър и хор.
Този път шоуто ще се проведе
в зала 1 на НДК, а датата е 30 март 2013 година.
Организаторите от Тангра Мега Рок отново ни обещават невероятен спектакъл изпълнен със звук и светлина. За последно Таря пя у нас в началото на тази година пред около 2500 свой почитатели в зала Арена Армеец.
Пролетта на 2013 се очертава като натоварен концертен сезон -
на 12 май очакваме Depeche Mode за втори път в България, а по все още неофициална информация два дни след това идват Бон Джоуви.
Рапърът Бобо и Лора Караджова ще се качат на сцената в столичната зала "Арена Армеец" преди шоуто на латино дивата Дженифър Лопес на 18 ноември, обявиха организаторите.
Те готвят и още една изненада за феновете: заедно с Лора и Бобо, на сцената ще излезе "световноизвестна звезда, снимала наскоро клип у нас съвместно с Бобо". Двамата ще представят общото си парче за първи път пред публика.
Междувременно турнето „Dance Again” на Дженифър Лопес все повече наближава българската граница. Досега изпълнителката посети 13 държави и изнесе 14 концерта на Стария континет.
Билетите за концерта на Джей Ло в България са от 90 лева до 130 лева и се разпространяват в мрежата на Eventim.

Няма коментари:

Публикуване на коментар