31.10.2012 г.

Асен Блатечки в главната роля на новия филм „Съдилището”


Следващият филмов проект на Стефан Командарев стартира със снимки в село Ягодина, намиращо се в Западните Родопи, съобщиха от екипа. Филмът носи името „Съдилището“, а главната роля е поверена на Асен Блатечки.
Неговият герой е Митьо - работник в мандра, който разнася мляко в селото. Така на актьора му се наложило да подкара и цистерна за мляко. На снимките, бяха включени и жители от местното население. „Убеден съм, че участието на жители от региона, е незаменимо за достоверността на историята, която разказваме“, споделя режисьорът Командарев.
Ден преди официалното стартиране на снимките на „Съдилището”, беше заснета първата сцена от филма. В столично заведение на фона на изпълнение на Стефан Вълдобрев, актьорите Ина Николова и Ованес Торосян, се превъплътиха в своите нови роли. По сценарий техните герои Мария и Васко отиват на концерт, където звучи най-новата песен на Вълдобрев - „Сняг над Сахара” .
Както и в предишните проекти на Командарев, и в този автор на музиката ще бъде Вълдобрев. Още една личност, която участва и в миналия филм на режисьора ще видим в „Съдилището“.
Това е актьорът Мики Манойлович, който този път ще изиграе ролята на Капитана, а в „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ изигра една от главните роли.
В Ягодина се случват ключовите събития от сюжета. На тамошните скали главният герой Митьо (Блатечки), е принуден да извърши неща, за които не успява да си прости до края на живота, а след години отново тук успява да получи разплата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар