22.10.2012 г.

Червени вина взеха всички награди на Августиада


Червените вина спечелиха одобрението на посетителите на първото издание на Фестивала на виното и културното наследство Августида, който се проведе в Стара Загора. Техният глас класира на първо място Le Voyage на Катаржина Естейт, а почетният знак връчи председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов. На второ място е вино на Домейн Бойар.
Призът на дружеството поднесе Илия Йовчев, проектен мениджър на Българска банка за развитие, основен спонсор на фестивала. Трето място беше присъдено на червено вино Черга на Домейн Менада. Почетният знак на Августиада връчи почетният консул на Италия в България Марко Будзети.
Фестивалът се проведе от 19 до 21 октомври, като домакин беше Регионален исторически музей - Стара Загора. Изложението беше посетено от над 1 100 старозагорци и гости на града.
Форумът е организиран от Търговско-промишлена палата - Стара Загора и консултантската компания в областта на винопроизводството OINORAMA. Италия е страна партньор на фестивала.
Преди официалното закриване на феста български и италиански готвачи участваха в кулинарно шоу. Те приготвиха ястия от продукти, характерни за региона.
Организаторите си поставят за цел фестивалът да се превърне в традиционен. В първото издание участваха над 30 винопроизводители от България, Италия и Турция. Те представиха близо 200 вида вина, до които имаше възможност да се докосне, чрез организираната дегустация, всеки от посетителите

Няма коментари:

Публикуване на коментар