2.10.2012 г.

Поетът с фабрика Митко Динев получи със закъснение и „титлата” „Баш Каун”


Баш Каунь 2012 – Митко Динев най-накрая получи спечелената статуетка от Шестия международен хумористичен литературен конкурс. И си струва да я получи за своето постоянство.
Haskovo.info припомня, че награждаването се състоя в началото на септември в рамките на дните на Хасково. Тогава обаче Митко Динев беше във Франция и не успя да дойде лично да вземе наградата. Организаторът на конкурса Янко Митев даде обещание, че наградата ще му бъде връчена на по-късен етап в ресторант, където Динев ще плати сметката. Така и стана.
Снощи, на 1 октомври, на импровизирана официална церемония в хасковски ресторант Митко Динев получи лично от кмета Георги Иванов статуетка "Баш Каунь 2012" и плакет на Света Богородица. Хасковският поет Петър Ванчев връчи на призьора собствена награда - поетичен терминатор и мъжки мед. За Митко Динев свири и новосформирания дует "Каунь" - Пламен Хъша и Недко Недев.
Старозагорецът Митко Динев се разчуства и плати сметката на всички приятели на Академия Каун. "Веднага след този жест дойде и предложението догодина пак него да изберем за "Баш Каунь", каза Янко Митев.
Митко Динев е роден през 1950 г. Той е фабрикант, капиталист, чорбаджия, поет с китара и фабрики. Инженер е по професия. Автор е на четири стихосбирки с остра политическа и социална сатира, на повече от 1200 епиграми, на три компакдиска с бардовско творчество, между които добре известните "Цирк България" и "Записки от пансиона на самотните души". 

Няма коментари:

Публикуване на коментар