3.10.2012 г.

Филм отново направи АББА №1 във Великобритания


Албумът с най-големите хитове на групата АББА - Gold, се оказа най-продаваният диск във Великобритания. Досега от него са похарчени 4 милиона копия, сочат данни на Официалната чарт компания.
В музикалните магазини той е влязъл през 1992 г. и оттогава досега са продадени въпросните 4 милиона. Следва албумът на Адел "21". Той е на второ място с 3.5 милиона копия. Дискът на Оейзис (What`s the Story) Morning Glory? заема трето място с 3.4 милиона продадени екземпляра. Продажбите на диска на АББА нараснаха главоломно благодарение на мюзикъла "Мамма Миа!", построен върху главните хитове на групата. Той беше превърнат във филм с участието на Мерил Стрийп. CD форматът на филма се появи още преди 30 години.
Свалянето на музика от интернет е повече от средните продажби в стиловете рок, ърбан и денс, но CD-то днес продължава да е предпочитаният музикален формат за лесно запеваеми парчета (79.7%), блус (78.2%) и класика (77.7%), съобщават още от компанията.
Британските артисти заемат осем от първите десет места и 21 от първите 30 в класацията, което е напълно нормално за Острова. Колдплей и Роби Уилямс са пък единствените двама музиканти, които имат повече от един албум в Топ 30. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар