15.10.2012 г.

Дяволският еликсир е новото заглавие от Реймънд Хури


В най-новия си роман Реймънд Хури отново ни среща с героите от предишните си книги – агентът на ФБР Шон Райли и археоложката Тес Чайкин, които този път се отправят на пътешествие в издирване на мощно упойващо вещество, потънало в забрава и скрито в джунглите на Централна Америка.
Неочаквано телефонно обаждане променя изневиделица плановете на Райли. От другата страна на слушалката е стар боен другар, който той не е чувал повече от пет години. Райли не може да пренебрегне отчаяния вик за помощ и без колебание заминава за Лос Анджелис. Неусетно той е въвлечен в смъртоносна надпревара по следите на мистериозен еликсир.
Заедно с археоложката Тес Чайкин Райли се впуска в мащабно приключение из джунглите на Мексико, в което се вплитат  вековни загадки и съвременни амбиции за власт и контрол.
Двамата са решени да открият дяволския еликсир преди да е попаднал в недоброжелателни ръце. Веществото е толкова силно и ефективно, че може да доведе цялото човечество до ръба на самоунищожението. И те далеч не са единствените, които го търсят...
За автора:
Реймънд Хури е безспорно явление в литературния свят.
През 2006 г. на книжния пазар се появява „Последният тамплиер” от никому неизвестния до тогава автор. За изненада на всички само за 3 дни романът се нарежда на челните места по продажби в най-актуалния за момента жанр – мистичен трилър!
Още през 2001 г. американско издателство предлага феноменалната сума от 1 000 000 долара на автора, за да издаде романа му „Последният тамплиер”. Единственото условие е да смекчи нападките срещу църквата. Той категорично отказва. Пет години по-късно „Последният тамплиер” е продаден в над 50 държави, става бестселър и достига милионни тиражи! Заснет е минисериал в 2 части с Мира Сорвино и Виктор Гербър в главните роли. През 2012 г. е издадено и продължението на романа – „Оръжието на тамплиерите”.
 Реймънд Хури е роден през 1960 г. в Бейрут. През 1975 г. семейството му се мести в Ню Йорк, за да се спаси от избухналата в страната гражданска война. След завършването на гимназията той се завръща в Ливан, но през 1984 г. американски спец части го евакуират с хеликоптер заради размириците. Тези премеждия без съмнение оформят мирогледа на автора и обогатяват способностите му на разказвач. В романите си той пресъздава големи, епични събития, които имат глобално значение. Именно личното отношение и съдбата на автора са помогнали за това книгите му да имат такъв огромен успех. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар