1.10.2012 г.

Казанлък с шест награди от националния конкурс за туризъм


Община Казанлък бе един от активните участници в националния конкурс „Общините за развитието на туризма”, чийто заключителен етап се състоя в Световния ден на туризма на 27 септември в Пловдив. В първата част на изпъстрения с разнообразни събития ден се провде уъркшоп за професионалисти в туризма под наслов „Иновативни подходи и добри практики в туристическата дейност на общините”. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова направи презентация "Добри практики в туристическата дейност на община Казанлък ". Със свои презентации участваха и кметовете на Велико Търново - Даниел Панов, и на Пловдив - Иван Тотев. Презентацията на Община Казанлък заедно с идейния проект за аудиовизуален спектакъл „Долината на тракийските царе”, представен от  Николай Йотов и инж. Стефан Шулц, буквално обраха овациите на всички присъстващи - представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма начело със заместник-министър Иво Маринов, на представители на общините в България и на туристическия бизнес.
В националния конкурс, в раздела за общини Община Казанлък спечели трето място за принос в развитието на туризма в България. В раздела за най-добро сътрудничество на общините с частен партньор в сферата на туризма с награди от Пловдив се завърнаха – „Палас” ООД най-голям инвеститор в областта на туризма; ресторант „Магнолия” – за най-добро заведение за обществено хранене; хотел „Лазур” – за най-добър семеен хотел.
Исторически музей „Искра”  и НПМ „Шипка-Бузлуджа” спечелиха отличия за принос в съхраняването на българските традиции. 
В богатата програма, съпътстваща конкурса, включи община Казанлък, като тук бяха представени АНПТ „Искра” към НЧ „Искра 1860” и тракийски бойни изкуства, изпълнени от „Бага-Тур”.
В Панаира на занаятите казанлъчанинът Дамян Спиров показа прекрасни изработки на тракийски съдове от ковано желязо.
Същия ден в Казанлък се проведе активна кампания сред гражданите да гласуват за "Долината на тракийските царе" в "Чудесата на България". Четири пункта с икомпютри и интернет бяха отворени в града на розите, а служители от общинска администрация оказваха съдействие на гражданите, желаещи да дадт своя глас онлайн за новото чудо на България - долината на тракийските царе. Над 1300 имейла бяха изпратени само за едни ден, с което кандидатурата на Казанлък зае трето място в нацианлната класация. Пунктовете с компютри и интернет връзка ще работят до 3 октомври, а възможност за гласуване на своите посетители предостави и ИМ "Искра".

Няма коментари:

Публикуване на коментар