9.10.2012 г.

Прекръстиха столицата на Нова Зеландия заради Толкин-фестивал


Столицата на Нова Зеландия Уелингтън ще бъде преименувана по повод на премиерата на първата част от трилогията „Хобит“, съобщи АП. От края на ноември в продължение на три седмици градът ще се казва "The Middle of Middle-Earth" ("Средата на Средната земя"). Средна земя се нарича мястото на действието във филмите.
Кметът на Уелингтън Силия Уейд-Браун каза, че през това време пощенските служби и местните медии ще използват само новото име на града.
Кметът добави, че властите в Уелингтън ще похарчат за премиерата на филма 900 000 долара. В града ще се проведе и фестивал, посветен на света на Толкин.
Премиерата на първата част на „Хобит“ - „Хобит: Неочаквано пътешествие“, ще се състои в Уелингтън на 28 ноември. Премиерата на втория филм, който ще се казва „Хобит: Разрухата на Смог“, е планирана за декември 2013 г., а последната част от трилогията „Хобит: Дотам и обратно” ще излезе през юли 2014 г.
Снимките на филма „Хобит“ се състояха в Нова Зеландия от март 2011 г. до юли 2012 г. Първоначално режисьорът Питър Джаксън планираше да заснеме филма в две части, но след края на снимките на първата част той реши да направи трилогия, отбелязва Lenta.ru.
В ролята на Билбо Бегинс ще можем да видим Мартийн Фрийман. Във филма участват и Йън Маклелън, Кейт Бланшет, Орландо Блум, Хюго Уийвинг, Илайджа Ууд, Кристофър Лий и други. Мнозина от тези актьори се снимаха и в предишната трилогия на Джаксън „Властелинът на пръстените“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар