24.08.2011 г.

ТЕЦ 2 взема Берое?

Държавното дружество ТЕЦ „Марица Изток 2" щяло да инвестира милиони в шампионите от 1986 година – Берое. Амбициите били да върнат отбора в европейските турнири.
Ако тази информация е достоверна, Берое ще направи най-сериозния удар на футболния пазар това лято. Зеленобелите стартираха със серия от загуби, селекцията е скромна, а проблемите много. Според непотвърдена информация вече има решение на Българския енергиен холдинг (БЕХ), като собственик на клуба вече е "Марица Изток 2". Фирмата е един от най-големите данъкоплатци в страната и сред малкото, които се ангажираха пред синдикатите поетапнно да вдигат заплатите на работниците си.
Все още се държи в тайна сумата срещу която държавното мероприятие купува заралии, но се очаква и тя да бъде обявена при официализирането на сделката, т.е. нищо не е окончателно потвърдено. След прогонването на олигарха Николай Банев, изненадващо беройци взеха купата на страната, след което бе „изгонен” и тогавашния шеф на клуба и настоящ кандидат за кмет Дамян Георгиев. Акциите бяха преотстъпени на феновете и ветераните, но новото ръководство не можа да намери сигурен източник на финансиране. За помощ от голяма държавна фирма се заговори още преди време, когато бе обявено, че такава ще осигури средства за ремонта на стадиона. Работата по него обаче не започна, защото фирми обжалват търга за избор на изпълнител.

Няма коментари:

Публикуване на коментар