30.08.2011 г.

Жалба в КЗК бави осветлението на стадион Берое

Процедурата за възлагане на обществена поръчка за осветление на стадион „Берое" е обжалвана пред Комисията за защита на конкуренцията от „Обединение спортно осветление" - София. Обжалването ще забави изпълнението на дейностите, които можеха и да приключат в края на месец септември или в началото на октомври.
На 22 август със заповед на кмета на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев бе обявено окончателното класиране, според което първа се нареди офертата на „Енергострой" ДЗЗД, София. Срокът, който дава този участник за реализация на дейностите, е 30 дни. Офертата спечели и заради високото качество на материалите, които се предвижда да се вложат в ремонта и новите съоръжения.
Седем фирми- по две от София и от Стара Загора, както и по една от Пловдив, Варна и Първомайци, подадоха документи за участие.
С реализирането на проекта за реконструкция и модернизация на осветителната уредба на стадиона любителите на спорта ще могат да наблюдават състезания в тъмната част на деня, а телевизионната картина ще отговаря на всички изисквания на УЕФА и Европейската сертификация за осветление.
Благодарение на енергоспестяващите технологии Община Стара Загора ще заплаща консумираната ел.енергия за всеки мач с 30% по-ниска цена от досегашната.


Няма коментари:

Публикуване на коментар