5.08.2011 г.

Правят нов парк в казанлъшкия квартал „Изток”

На 4 август бе направен първият сондаж, с който бе даден старт на изграждането на нов парк в казанлъшкия жилищен квартал „Изток”. Паркът ще бъде разположен върху обща площ от 30 декара на три площадки, които в момента са празно пространство. Паркът ще се изгражда поетапно. Реализира се със собствени средства на община Казанлък.
Първият етап включва оформяне на парковото пространство на най-голямата междублокова площадка, което включва сондиране, изграждане на поливна система, трасиране на алеи и озеленяване. Сондажът за намиране на собствен водоизточник започна днес, 4 август, до бл. 24 в присъствието на кмета на община Казанлък, служители от ССТТБО, граждани от квартала. Алейната мрежа с пейките за отдих ще бъде съобразена със съществуващите пътеки. Ще бъде засадена едроразмерна растителност – чинари, червен американски дъб, кестен, явор, както и вечнозелени храсти.
За добър старт на начинанието, кметът Стефан Дамянов счупи бутилка шампанско в свредлото на пробивната машина и пожела паркът да стане любимо място на живеещите в комплекса граждани на различна възраст - деца, младежи и възрастни.
Паркът в ж.к. „Изток” се изгражда по аналогия на изградения преди няколко години парк в кв. „Васил Левски” Преди месец, когато там бе внедрена новата поливна система, кметът на Община Казанлък обеща такъв зелен оазис да бъде построен и за жителите на източно разширение. До 20 септември паркът ще бъде готов.
Предвидено е на по-късен етап оформянето на напълно обновена детска площадка, а на мястото на сондажа да бъде направено съоръжение с воден ефект. Оформянето на останалите две междублокови пространства ще допълнят общият изглед на парка в кв. „Изток”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар