10.08.2011 г.

Волен осъди Слави Трифонов за обида

Слави Трифонов да плати на лидера на "Атака" Волен Сидеров 45 хил. лв. реши  на 19 юли 2011 г. Софийския градски съд. Присъдата е за клевета и две обиди към националиста, изречени от телевизионния водещ в предаването му "Шоуто на Слави" - на 23 и 27 юни 2005 г. Самият Трифонов многократно е съдил пресата, а Албена Вулева дори лично беше полята с бира, преди години, при една случайна сметка. Сега и той обаче плаща дан за, меко казано, трубите, а често и цинични „закачки” със своите „мишени”.
"С изказването си в предаването си от 23 юни 2005 г. ответникът (Трифонов - б.р.) е наклеветил ищеца, казвайки за него позорно обстоятелство, а именно, че Волен Сидеров е изрекъл израза "циганите на сапун".
Въпреки обясненията на ответника, че лично е чул Волен Сидеров да изрича тези думи по телевизия СКАТ, такова обстоятелство не бе установено по делото", констатирали съдиите.
Според в. "Атака" от "представените пред магистратите доказателства - записи на предаванията на шоуто, съдиите са се убедили, че Трифонов е отправил и още една обида към Сидеров, наричайки го "фашист" и "фюрер".
"Думите, че Волен Сидеров е фашист и като такъв управлява политическа партия, са обидни квалификации, защото внушават отрицателни качества като безчовечност и жестокост, а не визират политико-идеологическа принадлежност или ориентация.
Квалификацията "фюрер" се свързва със зверствата, извършени от Адолф Хитлер, и е обида, внушавайки отрицателни качества на отричана и осъдена от световното общество историческа личност", пише в. "Атака" като цитира решението на съда.


Няма коментари:

Публикуване на коментар