23.08.2011 г.

„Етажна собственост” на Нова и „Седем часа разлика” на bTV - в сериен дуел за зрители наесен

"Етажна собственост" е сериалът, с който Нова телевизия хвърля ръкавицата на bTV в сезона на българските сериали.
Продукцията, определена като панелна комедия с елементи на битов реализъм, ще се излъчва от тази есен.
Герои в сериала ще са "Блокът", Домоуправителят, Баба Цеца - клюкарката, Грозната, Погребалният агент, Учителката по солфеж и Хубавицата.
В амплоато на колоритни съседи ще се превъплътят актьорите Антон Радичев, Албена Колева, Милена Маркова, Невена Бозукова, Явор Гигов, Надя Савова, Станимир Гъмов, Мариета Петрова, Стефан Денолюбов, Валентин Владимиров и други.
"Eтажна собственост" проследява живота на обитателите на един вход в 18-етажен, типичен за социалистическата ера блок в столичния квартал "Надежда".
Център на всеки от епизодите ще бъде конкретен битовизъм, с който съседите трябва да се справят заедно, каквото и да им струва това... Десетки комични ситуации, но не лишени от сериозен социален контекст.
Зрителите ще се чудят дали да се смеят или да плачат, докато следят епизодите, базирани на поредица от комични скечове, твърдят сценаристите на сериала.
Въпросите за завистта, съперничеството, как разделяме "общото" и "нашето", сложните взаимоотношения между поколенията, социалните и културните прослойки, са само една част от темите и сблъсъците в панелната трагикомедия.
Сериалът е създаден от продуцентска компания Hidalgo productions, която продуцира тв шоута „Аламинут“ и “На инат“.
Семейна сага, в която се преплитат власт, корупция и любов между Ню Йорк и София, очакват зрителите на bTV от есента, когато тръгва новият сериал на телевизията "Седем часа разлика”.
На „часовете” продуцент е Магърдич Халваджиян, а главните сценаристи са Любен Дилов-син и Милена Фучеджиева, която 16 години е живяла в САЩ. Вече се заснети всичките 28 серии за първия сезон на сериала.
Сред героите на поредицата има висш съдия, руски мафиот и собственик на българско заведение в Америка, млад и неподкупен прокурор, емблематичен бизнесмен.
Актрисата Ваня Цветкова, която дълги години живее в Лос Анджелис, е в ролята на Таня Стоева – корумпирана съдийка в София, с огромно влияние. Връзките й с подземния свят са известни, но недоказуеми. Таня е майка на тийнейджърката Мая Стоева (актрисата Боряна Братоева), която е отгледала сама.
Сред близкото обкръжение на Таня е знаков бизнесмен – Михаил Михайлов, който не се спира пред нищо да осъществи машинациите си. В ролята му ще видим Калин Сърменов.
Млад и амбициозен прокурор Иван Иванов (актьорът Симеон Лютаков) застрашава да обърка плановете на Стоева и на бизнесмена.
Разследващата журналистка Светлана (Евелина Борисова) се рови в бизнеса на Михайлов и иска да разобличи съдийката Таня Стоева.
Нещата обаче се объркват, когато синът на журналистката започва любовна история с дъщерята на Таня. Тогава журналистката започва да се чуди да разобличи ли съдийката...
В сагата се преплита и емигрантският живот зад Океана. Ще има сблъсък между поколенията, между избягали от тоталитарния режим и младите, които отиват в САЩ да печелят пари или да учат.
Сериалът проследява историята на собственика на българска кръчма в Ню Йорк – Боян. В образа е Малин Кръстев, на когото партнира Александра Раева. Тя играе приятелката на Боян – начинаещата певица Нина Роси.
В сагата участва и журналистката Миролюба Бенатова, която играе себе си.
Преплитащите се случки в САЩ и България всъщност са в основата на заглавието на поредицата "Седем часа разлика".
Част от снимките са заснети в Ню Йорк, но по-голямата част от поредицата е снимана у нас.


Няма коментари:

Публикуване на коментар