9.08.2011 г.

Прокуратурата започва проверка на шефа на МВР в Старозагорско

Окръжна прокуратура е образувала предварителна проверка срещу директора на ОД на МВР в Стара Загора комисар Алекси Алексиев по сигнал на правния отдел на РЗС, съобщи Окръжният прокурор Константин Тачев.
Случаят бил предаден на наблюдаващ прокурор от групата за разследване на полицейски служители. Утре обаче щяло да стане ясно дали той ще си подаде отвод, подчерта Окръжният прокурор.
Миналата седмица лидерът на партията Яне Янев предупреди, че сред материалите, които ще бъдат предадени на прокуратурата е компрометиращт видео запис. „В него Алексиев си позволява злоупотреба с власт и нарушава законодателството на страната", каза тогава Янев. От РЗС разпространиха сред медиите записа от камера в магазин в Казанлък. От него се вижда, че полицай № 1 в Стара Загора заплашва жената собственичка на магазин, че ще и има сериозни проблеми.
Яне Янев предупреди, че РЗС има сигнали, които ще обобщи и ще ги представи на прокуратурата. От партията ще искат отговор на следните въпроси: „Поддържа ли системни контакти г-н Алексиев с лица от криминалния контингент и на какво се основават те".


Няма коментари:

Публикуване на коментар