4.08.2011 г.

Яне Янев поиска отстраняването на директора на полицията в Стара Загора

До края на седмицата правният отдел на РЗС ще внесе сигнал и във Върховна касационна прокуратура по казуса с директора на ОД на МВР в града на липите Алекси Алексиев. Това съобщи в Стара Загора лидерът на партията Яне Янев. „След конпрометиращия видео запис, в който Алексиев си позволява злоупотреба с власт и нарушава законодателството на страната, възниква въпросът, дали това е полицай номер 1 на областта, или е бандит номер 1", коментира Янев. Припомняме ви, че от „Ред, законност, справедливост" разпространиха запис от камера в магазин в Казанлък, в който Алексиев надвишава правомощията си, твърдят от РЗС.
Яне Янев подчерта, че РЗС има сигнали, които ще обобщи в рамките на една седмица и ще бъдат представени на компетентните институции. От партията ще искат отговор на следните въпроси: „Поддържа ли системни контакти г-н Алексиев с лица от криминалния контингент и на какво се основават те.
И нещо повече, тук е реализиран втори имотен казус, който от всякъде мирише, да не кажа вони, на корупция и пране на мръсни пари. РЗС разполага с информация, че Алекси Алексиев, чрез тегленето на кредити е осъществявал пране на пари. Като е залагал няколко пъти мазета в панелен блок в Казанлък. И е теглил няколко пъти кредити за мазетата и ги е връщал много скоро. От къде има г-н Алексиев доходи, за да върне тези кредити толкова бързо.
Това е грубо нарушаване на българското законодателство и злоупотреба с власт. Апелирам лично към премиера Борисов незабавно да отстрани ком. Алекси Алексияв."
До края на седмицата правният отдел на РЗС ще внесе сигнал и във Върховна касационна прокуратура и в Окръжна прокуратура - Стара Загора. Янев апелира, че ако сме правова държава прокуратурата трябва незабавно да предприеме действия, настояват от партията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар