30.08.2011 г.

Максим Ешкенази – класика, госпъл и джаз на Фортисимо Фест 2011

Тази година Фортисимо Фест 2011 ще бъде платформа, която обединява различни стилове.
Зрителите на предстоящото издание, което ще бъде открито на 10 септември, ще могат да се насладят не само на класическите симфонични форми и изпълнения, но и на госпъл и джаз.
Желанието на Максим Ешкенази и Фондация „Америка за България” е Фортисимо Фест да даде възможност за среща на максимален брой хора.
Затова в тазгодишното издание на фестивала концертите са повече и няма да се случват само в София (но и в Пловдив на 17 септември), програмата е разнообразна и богата, а пространствата, в които ще се случват събитията, също са по-различни.
Не на последно място е важно да се отбележи, че фестивалът Фортисимо Фест не е комерсиален по своята същност. Неговите основни стремежи са идеални.
Това е така не само защото половината от събитията в програмата му са с вход свободен, а най-вече защото 100% от приходите от продадени билети се изразходват за реализирането на образователната програма „Фортисимо в клас”.
По този начин всеки закупен билет е възможност за още един ученик да стане част от образователната инициатива на маестро Ешкенази и Фондация „Америка за България”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар