25.08.2011 г.

Андрей Кончаловски идва за българската 3D-премиерата на филма си „Лешникотрошачката”

Руският режисьор Андрей Кончаловски пристига на 7 септември в София за българската премиера на най-новия си филм „Лешникотрошачката 3D”.
Продукцията е с участието на Нейтън Лейн, Джон Туртуро, Ел Фанинг и Юлия Висоцка.
Същият ден от 19 часа руският режисьор ще гостува в Дома на киното за разговор със зрителите преди прожекцията на филма му „Лустро” (2007), който ще бъде модериран от проф. Александър Грозев.
На следващия ден, 8 септември, четвъртък, за 11 часа в Руския център е обявена пресконференцията му, а вечерта от 19 ч. ще бъде и официалната премиера на „Лешникотрошачката 3D”.
Кончаловски е носител на Голямата награда на журито от Кан за филма си „Сибириада” (1979) и номиниран за „Златна палма” още три пъти.
Той е роден 20 август 1937 г. в дворянско семейство. Дядо му е прочут пианист, чичо му – художник, а баща му, Сергей Михалков – държавен поет и председател на Съюза на съветските писатели.
Макар да следва музика, Кончаловски завършва кино под ръководството на Михаил Ром и се отдава на седмото изкуство. Кариерата на младия мъж стартира повече от многообещаващо – през 1962 г. той е асистент на Андрей Тарковски в “Иваново детство”, а две години по-късно и негов съсценарист в “Андрей Рубльов”.
Седмицата на Андрей Кончаловски, подготвена от екипа на Дома на киното, включва филми както от ранния, така и от късния, но все руски период на режисьора.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар