1.08.2011 г.

Новото криминале на Крис Картър „Хишникът” е вече в книжарниците

В „Хищникът” читателите отново ще срещнат специалиста по психология на криминалното поведение и детектив в лосанджелиската полиция Робърт Хънтър. В третия роман от Крис Картър почитателите на неговите книги ще научат повече за миналото на героя. Хънтър остава сирак на седемгодишна възраст, след като майка му е победена от рака. Едва на двайсет и три години успява да защити докторантура по анализ на криминалното поведение. По-късно ФБР използва докторската му работа като учебник. Робърт страда от безсъние и е страстен любител на малцовото шотландско уиски. Предпочел работата в полицията пред кариерата във ФБР, Хънтър разследва само серийни, изключително жестоки убийства, които изискват експертно мнение.
Тялото на неидентифицирана млада жена е открито в изоставена сграда. Няма видима причина за смъртта й. Липсват белези, рани или синини по нея. Но устните й са зашити една за друга с груб черен конец.
Детектив Робърт Хънтър е изтеглен от текущия си случай и поема разследването.
Скоро патологът разкрива колко ужасяващ е замисълът на убиеца. Но данните от аутопсията са изпепелени в зловеща експлозия. Така Хънтър разполага само с няколко снимки.
Когато откриват втори труп, към разследването се добавят единствено нови въпроси. А жертвата е загинала в неописуема болка.
Престъпникът е методичен, хладнокръвен и търпелив. Не оставя следи и сякаш вижда в тъмното. Действа тихо и бързо, а жертвата му няма шанс да реагира. Той е необикновено изобретателен и жесток. Избира красиви, артистични и тъмнокоси жени. Отвлича ги от места, на които те се чувстват в безопасност, а той лесно може да бъде забелязан.
Хънтър подозира, че убиецът вече е похитил следващите си жертви. За да не загинат от същата мъчителна смърт, детективът трябва да използва оскъдните доказателства и изумителния си нюх. Изправен пред един от най-заплетените си случаи досега, Робърт Хънтър безнадеждно търси улика, която ще го отведе до изобретателния престъпник.
Напрегнатото темпо, неочакваните обрати и гениалния престъпник, превърнали се в запазена марка на Картър, не позволяват на читателя да затвори книгата преди да стигне до последната й страница! Заради динамиката и гениалните престъпници в книгите си, Крис Картър често е сравняван с Майкъл Конъли и Джефри Дивър.

За автора:

Крис Картър е от италиански произход, но е роден в Бразилия. Завършил е психология със специализация по криминално поведение в САЩ. Крис е работил като криминален психолог към полицията. Работата му се състояла в разпити и изучаване на престъпници, сред които масови и серийни убийци с доживотни присъди. Впоследствие Крис се отдава на рок музиката и на писателската кариера. За романите си той използва опита и знанията си от работата с престъпници. В момента живее в Лондон и пише четвърти роман.


Няма коментари:

Публикуване на коментар